VV Opende heer en meester tegen De Lauwers (0-3).

Opende heeft zaterdag een prima overwinning op de Lauwers weten te behalen.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd kwam de openingstreffer tot stand. Nadat Daan Vlastuin naar de grond werd getrokken was het Cato de Boer die het vonnis mocht voltrekken vanaf de elfmeterstip, echter mistte de anders zo trefzekere De Boer, maar de attente Arnold Oosterbaan was er als de kippen bij om alsnog toe te slaan (0-1).

Hierna kreeg Opende kans op kans en deed het zichzelf tekort om niet al snel een gewonnen wedstrijd te spelen. Daan Vlastuin, Oosterbaan en Siemon Kuperus hadden het vizier niet op scherp en daarom bleef het opletten bij de spaarzame tegenaanvallen van De Lauwers. Eppie Pijpker moest bij een slippertje van Stefan van der Veen handelend optreden en deed dit uiterst bekwaam.

In de tweede helft duurde het nog tot de zeventigste minuut alvorens Opende het krachtsverschil in het veld verder kon uitdrukken op het scorebord. Het was aanvoerder Wietse Eringa welke raak wist te knikken uit een corner van De Boer (0-2). Hiervoor had de keeper van De Lauwers laten zien over veel talent te beschikken toen hij een vrije trap van Oosterbaan uit de bovenhoek wist te ranselen. Nadat ‘man of the match’ Mike Nitschkowsky Erwin Henstra alleen voor de keeper zette was het wederom de keeper, deze keer geholpen door de lat, welke als winnaar uit de bus kwam.

Het slotakkoord kwam van de voet van de ingevallen Henk Veenstra. De tank wist na goed voorbereidend werk van Henstra de trekker over te halen (0-3).

Een bekwame overwinning van de IP Camera Pro / IJtsma Livingworld-boys waarbij alleen de voorwaartsen kan worden verweten dat het duel niet veel eerder in het slot werd gegooid.

Voor de winterstop wachten nog twee mooie affiches tegen Leo (uit) en Helpman (thuis) en daarna kan de tussenbalans worden opgemaakt. Dat Opende hierbij een ware (sub)topper blijkt is nu al mooi meegenomen.