Opende JO9-2 veegt Grijpskerk van de mat

In een eenzijdige wedstrijd hebben de younsters afgelopen zaterdag weer een puike wedstrijd gespeeld, waarin Grijpskerk simpelweg een paar maatjes te klein was. Een 19-0 eindstand kon worden doorgegeven aan hoofd-bestuurskamer Henk Kraaijinga.

De opdrachten waren vooraf weer duidelijk gemaakt. Het elkaar de bal gunnen en over de bal heen kijken waren de signalen waarmee de jeugd het veld werd ingestuurd. De beide coaches wouden hierbij gedurende de wedstrijd zo weinig mogelijk coachen en dat gebeurde dan ook.

Een aantal mooie aanvallen waarin het gebruikelijke ‘tikkie-takkie-voetbal’ weer zichtbaar was en verschillende aanvallers aan het eind van de combinaties stonden om doeltreffend af te ronden leverde al een 9-0 ruststand op.

In de rust werd de mannen meegegeven om de bal niet vaker dan drie keer te raken en nog meer oog te houden voor onze medespelers. Ook de tweede helft was er sprake van éénrichtingsverkeer en nadat de keeper van Grijpskerk ter overmaat van ramp ook nog eens te maken kreeg met onderkoelde vingertjes was het tijd om de wedstrijd iets eerder te beëindigen.

De penaltyserie was er eentje om te vingers bij af te likken. Mooie gerichte schoten werden afgewisseld met stevige pegels en de Peenders lieten ook hier zien veel in hun mars te hebben. Volgende week wacht de reis naar Marum en hopen we een goed vervolg aan het tikkie-takkie-voetbal te geven.

Spelers JO9-2: Ruben Spa, Milan Klaver, Lieke Helmhout, Hendrik Vlastuin, Lars Oostra, Finn van der Veen, Noraldeen Fakhra en Sem bos

Peender goals kwamen deze x van de voet van: Ruben (1x), Lieke (1x), Finn (7x), Milan (7x), Hendrik (2x) en Lars (1x).