Opende JO15-1 op weg naar de titel???

Met nog 2 speelronden te gaan is het ongemeend spannend in de strijd om het kampioenschap. Samen met de Feanstars JO15-2 gaan onze boys het uitmaken wie de titel gaat grijpen. Op basis van het aantal gescoorde doelpunten hebben de Peenders de koppositie inmiddels in handen, maar de verschillen onderling zijn dus klein……

Op de vrijdagavond speelde concurrent Feanstars al tegen Grootegast. Op voorhand een “lastige” horde wellicht, maar onder het toeziend oog van de Peender technische staf liet Feanstars er geen gras over groeien en pakte met een 4 – 1 overwinning de 3 belangrijke punten. Met nog wat “kleine plaagstootjes” richting de aanwezige Peenders werd de druk dus weer bij onze boys neergelegd.

IJskoud de beste……

Onder winterse omstandigheden werd de reis ingezet richting Harkema. Op het “heilige” kunstgras mochten onze boys aantreden tegen JO15-1 van de “grien gielen”. Tijdens de bekercampagne stond deze confrontatie ook al op het programma en toen moest er een nederlaag geslikt worden……

Voor de boys was het duidelijk, we willen niet een 2e nederlaag hier, dus werd de gashendel vanaf minuut 1 vol open getrokken. Dit resulteerde direct in een aantal fraaie kansen, maar keeper en lat stonden een snelle Peender goal meerdere malen in de weg. Het aanwezige “Feanstars” kamp kreeg al wat stille hoop, maar deze werd nog voor de rust hardhandig de kop ingedrukt. Ineens een versnelling bij de Peenders en binnen 5 minuten werd er 2x een gaatje gevonden achter de thuisgoalie.

Ook in de 2e helft bleven de Peenders goed doorgaan en wisten zich nog een aantal fraaie kansen bij elkaar te spelen. Uiteindelijk vlogen er nog 2 ballen in en werd het vandaag een “simpele” 4 – 0 overwinning voor de boys.

Doelsaldo gaat de beslissing brengen……

Uiteraard was de “har(ry)de kern” ook vandaag weer aanwezig om de Peender coach in het gareel en bij de les te houden… “Giet mooi sa boeke, mar nije wyke wol afmeitsje, of oars…”

Na negen speelronden hebben beide teams 24 punten uit 9 wedstrijden. Waar de Feanstars het moeten doen met een doelsaldo van 48 – 6, hebben de Peenders een doelsaldo van 58 – 15. Naast de 3 punten wordt dus ook het doelsaldo een beslissende factor. Een mooie ontknoping van een spannende competitie!!!

De boys krijgen volgende week de kans om het af te maken op eigen Peender velden. De lokale helden van Drachten JO15-2 zijn dan de laatste horde in de strijd om het eventuele kampioenschap.