Opende JO15-1 in de wachtkamer na laatste poulewedstrijd!!!

Het seizoen is inmiddels al weer een paar weken los, dus de hoogste tijd weer voor wat berichtgeving rondom onze JO15-1!!! Op het trainingsveld zijn onder de “straffe” leiding van trainer Pieter v.d. Wal al heel wat zweetdruppels geproduceerd en dat moet natuurlijk leiden tot mooie resultaten in de wedstrijden……

Geen punten in Harkema……

De 1e poulewedstrijd was er eentje tegen de “groen gelen” uit Harkema. Een ploeg die onze boys ook tegen gaan komen in de competitie, dus een mooi moment om te zien waar we staan met deze nieuwe lichting!! De boys schoten uit de start blokken en wisten Harkema volledig vast te zetten op eigen helft. Prima voetbal, mooi aanvallen en veel kansen, maar geen goals. Harkema Opeinde wist wel te scoren en ondanks dat de boys zich in ondertal na een 3 -1 achterstand wisten terug te knokken tot 3 – 3, was het uiteindelijk de thuisploeg die de winst naar zich toe trok met een 5 – 3 eindstand. Wel de complimenten, maar geen punten dus voor onze boys.

Aduard geen maat voor de boys……

Bij de 2e wedstrijd van dit prille seizoen was beoogd coach Jan buiten de poorten van ons eigen sportpark gehouden. Pieter nam de honneurs waar en liet zien hoe je met deze knapen om moet gaan om tot scoren te komen. Nadat de stofwolken waren opgetrokken stond er 11 – 1 op het scorebord in het voordeel van de Peenders. Vanuit de “har(ry)de kern” werd het bericht gestuurd “sjochst no wol dat se score kenne……”

Topfavoriet Niekerk wordt uitgeschakeld……

Na 2 speelronden was Niekerk met 2 winstpartijen de topfavoriet om door te dringen tot aan de knock out fase van het bekertoernooi. Al binnen de minuut lieten onze boys zien dat zij daar heel anders over dachten door brutaal de voorsprong te pakken. Een mokerslag voor de gasten van vandaag, want na deze openingsgoal gingen onze boys vrolijk verder met scoren en was de wedstrijd na 20 minuten wel beslist bij een 4 – 0 voorsprong. Na rust werd er nog 2x gescoord door de Peenders en zodoende werd er ook vandaag winnend afgesloten.

Afwachten wat de concurrentie doet……

Harkema Opeinde heeft hun laatste wedstrijd laten verplaatsen waardoor de boys nog even in de wachtkamer moeten blijven, voordat men weet als de knock out wel of niet is bereikt. Met 6 punten uit 3 potjes, een doelsaldo van 20 – 6, zijn de boys goed gestart. De “har(ry)de kern” produceerde nog wel een appje: “at dit nog misgiet… dan mat er earst praat wurde boeke”

Aanstaande zaterdag start de competitie voor onze boys. Zij mogen het dan thuis opnemen tegen de buren van Feanstars JO15-2. Direct een mooie derby dus voor de boys!!