Opende JO15-1 excelleert in Oosterwolde!!!

Nadat de boys zich al wisten te plaatsen voor de knock out fase van de beker volgde in de openingsronde van de competitie toch wel even een domper. Tegen de bewoners op de andere kant van de Skieding werd in een slechte pot en op eigen veld verloren met ruime cijfers. Een onverwachts harde nederlaag kunnen we wel stellen, en dan hoop je op een reactie in de eerstvolgende wedstrijd…

Bliksemstart en nog veel meer……

Om exact 9.00 uur werd er afgetrapt in Oosterwolde en van een spannende openingsfase was geen sprake. De Peenders gingen fel van start en lieten duidelijk zien dat ze op revanche uit waren. Na 3 minuten werd de bal voor het eerst achter de goalie geschoten en nog geen 3 minuten daarna stond er al een geruststellende 0 – 3 voorsprong op het bord voor de Peenders.

Voor het meegereisde legioen en de coach aanleiding om eens rustig te genieten van onze boys, en er viel veel te genieten deze morgen. Flitsende aanvallen, snel spel en heel veel doelpunten. De ene nog mooier dan de andere…… Ook de coach van de tegenpartij stond likkebaardend te kijken naar de verrichtingen van de Peenders… Helaas voor hem vielen de doelpunten als rijpe appels en bij het einde van de 1e helft stond er een tussenstand op het bord van 1 – 9……

Freewheelend naar het einde……

Na rust namen de boys ietwat gas terug, maar desondanks waren er nog vele kansen te noteren. Maar het moet gezegd worden, de doelman van de thuisploeg wist zijn team te behoeden voor een wel heel erg grote nederlaag. Hij wist veel pogingen te elimineren, maar moest gedurende de 2e helft toch nog 4x een tegentreffer accepteren. Uiteindelijk stapten de boys met een verdiende 13 – 1 overwinning van het veld.

Legioen sputtert na……

Als coach ben je blij dat er na een onverwachte zeperd een wedstrijd volgt als vandaag waarin de boys echt goed en mooi voetbal hebben laten zien. Maar vanuit de “har(ry)de kern” kwam er toch nog wat gesputter: “mei foar dy hoopje dat het doelsaldo net beslissend wurdt jonkje…”

Natuurlijk had er meer gescoord kunnen worden, maar op basis hoe de Peenders gespeeld hebben is er geen reden voor “kritische geluiden” Komende zaterdag komen de lokale helden van TFS JO15-1 langs en gaan we proberen om dit een goed vervolg te geven!!