JO9-3 wint in sportieve oefenwedstrijd van buur Feanstars JO9-5

Afgelopen zaterdag stond er een oefenwedstrijd voor deze jonge ‘Peendermantsjes’ op het programma. Waar de rest van de pupillen een vrije zaterdag hadden daar mochten deze jonge mannen nog even aan de bak.

Dat de rest van de pupillen vrij waren, was terug te zien in de publieke belangstelling voor deze derby. Een volgeladen hoofdveld was door het vele aanwezige publiek omgebouwd tot Peender Arena en in deze Arena maakten de Feanstars en Opende er een ware thriller van. De Feanstars schoten uit de startblokken en na tien minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord. Nog voor rust wist Opende in dit sportieve treffen langszij te komen. De eerste treffer was hierbij de mooiste van de ochtend. Een aanval over vele schijven werd door Levi op waarde geschat. Gerust werd er met een 2-2 tussenstand.

Na rust eenzelfde beeld als voor rust, het kon beide kanten opgaan in deze tweestrijd, echter wist Opende door twee counters uit te lopen naar 4-2. In de laatste minuten schoten de Feanstars er nog op los maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen zij niet meer 4-3.

Ook de penaltyserie werd er één van gelijkwaardige aard. Scheidsrechter Peter van der Woude kon dan ook, net als het massaal opgekomen publiek, terugkijken op een mooi treffen tussen twee sportieve tegenstanders.

JO9-3 heeft nu ook een weekje rust van wedstrijdverplichtingen en mag het daarna opnemen tegen de ongeslagen gedoodverfde kampioen van de derde klasse (BCV-Bergum combinatie). In dit treffen, thuis op 6 mei (9 uur) hopen onze ‘Peendermantsjes’ minimaal één doelpunt te maken. Mocht dit lukken, dan is dit al een prestatie van formaat. Het Burgum’s dynamiet is gemiddeld twee jaar ouder dan onze jonge gasten en dat is terug te zien in de fysieke wendbaarheid van deze gedoodverfde kampioen.

Spelers: Silas Mulder, Janieck Spa, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, David Graansma, Colin Hiemsta en Finn van der Veen.

Peender goals kwamen deze week van: Levi 1x, Janieck 2x en een eigen doelpunt van de tegenstander.

Speler(s) van de Week: Janieck en Finn. Mede door jullie aanwezigheid kon deze geplande oefenwedstrijd doorgang vinden. Jullie draaiden moeiteloos mee in dit team en dat zorgde voor een grote glimlach bij de leiders en medespelers.