JO9-2 overwintert in de beker en mag zich kampioen noemen

Afgelopen zaterdag  stond de bekerwedstrijd tegen de Groninger Boys op het programma. De tegenstander was ietwat verlaat, maar gelukkig kon de wedstrijd zijn doorgang vinden. Na 40 bloedstollende minuten trok Opende aan het langste eind en werd een 6-5 overwinning behaald. Hierdoor overwintert Opende in de beker en dat mag een prestatie van formaat genoemd worden voor het team van coaches Spa en Klaver.

In de competitie waren de boys niet te stoppen en dit resulteerde in alleen maar overwinningen. Het team wist voor de winterstop in totaal liefst 170 maal de bal in de goal van de tegenstander te werken.

Zaterdag trof Opende een tegenstander in de beker die ook bovenaan in hun competitie stonden en daardoor was er op voorhand al verwacht dat er een gelijkwaardige strijd zich zou gaan ontwikkelen op het prima bespeelbare hoofdveld. Opende schoot uit de startblokken en wist, gesteund door het massaal opgekomen publiek,  op voorsprong te komen. Even leek het erop dat Opende gemakkelijk uit zou lopen, maar het onnauwkeurig afronden zorgde er in de eerste 5 minuten voor dat Groninger Boys in de wedstrijd kon blijven.

Daarna liet Groninger Boys ook zien uit het goede hout te zijn gesneden en zij troffen twee keer kort achter elkaar doel. Opende wist dus dat het de ‘mouwen kon gaan opstropen’ en dat was ook het toverwoord in deze wedstrijd. Het ging op en neer en drie minuten voor tijd leek het erop dat Groningers Boys de overwinning naar zich toe ging trekken, ze wisten namelijk op een 4-5 voorsprong te komen.

De coaches van Opende stuurden een extra mannetje mee naar voren en er werd aangegeven dat we zouden gaan strijden tot het eindsignaal van de prima fluitende Ietsen Helder. De gelijkmaker kwam tot stand door goed doorbuffelen en hierna gingen alle remmen los. Het complete team trad nog één keer naar voren en in de laatste seconden van de wedstrijd werd er in een ouderwetse scrimmage uiteindelijk doel getroffen en de overwinning veilig gesteld (6-5).

Het moet gezegd dat Groninger Boys een waardige tegenstander was/is en ook een sportieve verliezer. Hun keeper was een ware sta in de weg voor onze mannen en ook beschikten ze over het nodige technische vernuft.

Het technische vernuft is ook zeker één van de eigenschappen waardoor Opende dit jaar overwintert in de beker en ook kampioen in de najaarscompetitie is geworden. Dat samen met een geweldige portie vechtlust en ‘teamwork’ maakt dat Opende een goede toekomst voor zich heeft.

Na afloop van de wedstrijd werd het team gehuldigd en mochten ze op de boerenkar van Pieter Pama door het dorp. Na de winter speelt het team een niveau hoger en hopen we ze, met het plezier voorop, weer extra vaardigheden bij te brengen.

Spelers JO9-2: Ruben Spa, Milan Klaver, Lieke Helmhout, Lars Oostra, Finn van der Veen, Noraldeen Fakhra, Sem bos en Hendrik Vlastuin

Peender goals kwamen deze x van de voet van: Finn (3x) en Milan (3x)