Seizoen F1 eindigt in kampioenschap na thriller tegen Dokkum

In augustus begonnen onze pupillen aan een nieuw seizoen, ja de vraag was hoe staan we er voor? Na het sluiten van de transfermarkt was het team compleet bestaande uit: Jesse, Mike, Tamme, Leon, Senna, Janniek, Sem en natuurlijk als enige dame Lian,

Op 17 september konden de mannen van Karel en Rudolf gelijk aan de bak. We gingen met veel zelfvertrouwen naar de Feanstars in Surhuisterveen. Een soort slag om de Scheiding. Het bleek dat de Peenders gergroeid waren en de Feanstars resoluut aan de kant eindstand  3-6. De eerste punten waren binnen.

De week daarop 24 september kwam Buitenpost op bezoek maar die werden vrij eenvoudig getrakteerd op een 5-0 nederlaag. Dus volgens de technische staf lag de ploeg op koers.

Op 1 oktober stond er weer een derby op papier, hoe zou de ploeg zich houden onder deze enorme druk. Opende was in het begin van deze wedstrijd niet thuis en stond al vrij vlot achter met 0-2. Er was ongeloof bij de ouders wat was er aan de hand met de F1. Maar net toen de eerste ouders met de tranen in de ogen stonden kwamen onze dame en jongens terug in de wedstrijd. En werd ook Grootegast professioneel naar huis gestuurd met een 7-2 nederlaag. Dit nummer 3 zei Karel gevat.

8 oktober zou wel eens het uur van de waarheid kunnen zijn. Drachtster Boys was de tegenstander die ook hoog in de ranglijst stond. Rudolf kon de druk niet aan en bleef op onverklaarbare reden thuis. Dat die gasten uit Drachten voetballen konden dat bleek wel, Opende werd gelijk onder druk gezet, maar zoals zo vaak scoorde onze voorhoede gemakkelijk. Ondanks dat Drachten het veldoverwicht hadden liep Opende soepeltjes uit naar 3-0 bij rust. Ook in de tweede helft bleef Drachten drukken maar het middenveld en de verdediging gaven geen krimp. Dus ook deze lastige hobbel werd uiteindelijk vrij eenvoudig  genomen eindstand  2-5.

15 oktober moesten we aantreden tegen een geduchte tegenstander waar we vorig jaar 2 x van hadden verloren. Maar Karel en Rudolf hadden de zaakje goed voor elkaar. Het technische duo hadden diverse analyses gemaakt van de tegenstander en dat pakte goed uit. De Friesche Boys werden ook naar huis gestuurd met een 7-4 nederlaag.

Op 5 november ging het mis de gedeelde nummer 1 kwam op bezoek, de topper tussen de grootmachten liep iets anders dan gedacht ONT kwam duidelijk naar Opende om de punten op te halen en dat bleek al vrij snel 2-0 achter in een mum van tijd. Er moest wat gebeuren, de mouwen werden opgestroopt en er werd met volle overgave  gevoetbald, dat resulteerde direct met de aansluitingstreffer en niet veel later de 2-2. Zou het dan toch? Maar nee, diep in de blessure tijd scoorde ONT de winnende treffer! De verslagenheid was groot, dus er was werk aan de winkel voor het technische duo maar ook voor de ouders.

12 november kwam Burgum op bezoek dit was een wedstrijd waar weinig is over te zeggen, het was een regelmatige overwinning 4-0. Maar er kwam goed nieuws uit een onverwachte hoek ONT liet punten liggen, er werd door ONT 2 x gelijk gespeeld, dus had Opende het weer geheel in eigen hand.

Na een maand geen competitie gespeeld te hebben ( wel beker voetbal waar wij ook nog in zitten) was het 10 december  eindelijk zo ver de laatste wedstrijd tegen B Quick  Dokkum die moest gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen. Om 7.30 uur vertrek richting Dokkum. De technische staf zat er luchtig in we zullen dit varkentje wel even wassen, maar  daar  dacht Dokkum even iets anders over, in de 1e helft stonden onze dame en heren met 2-0 achter. Er was veel rumoer onder het talrijke aanwezige publiek uit Opende, de witte zakdoekjeswaren al zichtbaar, zou het dan toch nog misgaan in het zicht van de haven? De tweede helft begon en wij konden gelijk zien dat de ploeg over een groot zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen beschikte. De aanvallen liepen weer vloeiender en de eerste kansen kwamen. Pas in de 10e minuut van de tweede helft kwam de aansluitingstreffer en dat werkte bevrijdend binnen 5 minuten was de stand gelijk getrokken en nog geen 2 minuten later kwam de treffer voor de 3-2. Opende speelde het  tactisch uit en eiste het kampioenschap voor zich op.

Terug in Opende stond Pieter Pama alweer gereed met de trekker en aanhangwagen om de kampioenen te trakteren op een rondje door Opende. Toen de ploeg terug kwam stond de patat en drinken klaar en het bleef nog lang onrustig in Opende

Namens het trouwe publiek van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.