Peender F3 (JO9-3) verslaat Feanstars met 3-1

Na bijna drie weken training startte JO9-3 zaterdag haar oefencampagne tegen De Feanstars. Voor alle spelers betekende dit de overstap van de kabouters naar het veld met grote goals. In de Fairplay competitie gaan deze jongens en meid op een veld van 40-30 meter hun kunsten laten zien.

Nadat de spelers de opstelling tot zich namen: 1 keeper op de goal, 2 verdedigers daarvoor, 3 middenvelders en 1 diepe spits, waren ze er klaar voor om los te gaan.

Geen scheidsrechter voor dit team, alleen twee x een beginsignaal en twee maal een eindsignaal en voor de rest maken de spelers zelf de spelregels en dit gaat heel goed. Opponent Feanstars startte aan de wedstrijd en al gauw nam Opende de overhand. Nog een aantal onwennige momenten, maar voor rust wisten deze jonge Peender toppers al wel tweemaal te scoren en daardoor werd er gerust met een 2-0 voorsprong.

Tijdens de limobreak werd de opstelling nog eens doorgenomen en werd er door de ploeg gesteld dat het best goed ging en zo was het ook. De tweede helft drongen de “Peendermantsjes” de Feanstars al weer gauw naar achteren en een groot compliment aan hun keeper, want deze sloeg er veel ballen uit. Toch lieten de Feanstars zich ook meer gelden en uit één van hun aanvallen werd de 2-1 gescoord.

Even kwam er wat spanning op de kopjes, maar al snel werd er weer goed gevoetbald en net voor het eindsignaal werd de 3-1 binnengeprikt na een prima genomen corner.

Nog even de penalty’s nemen en daarna mochten de felicitaties van de tegenstander, de ouders, pakes en beppe’s en van een trotse coach in ontvangst worden genomen.

Super gespeeld mannen en dame! Op naar de competitiestart van volgende week.

Spelers: Jurre de Bruin, Nora van Esch, Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, Finn van der Veen en David Graansma.

Peender goals kwamen deze x van: Milan (2x) en Levi.

Speler van de Week: Jurre de Bruin (voor de eerste maal keepen en het super gedaan!)