Opende op strijdkracht langs RWF

In de derby tegen RWF wist Opende op basis van een gezonde dosis strijdkracht de overwinning te pakken. Lang zag het ernaar uit dat de wedstrijd geen winnaar zou opleveren, maar Jarno Westerhof besliste anders en schoot de winnende treffer binnen.

Opende en RWF treden dit jaar op in de vierde klasse van het amateurvoetbal en begonnen beiden de competitie met een nederlaag. Dit was ook terug te zien in de wedstrijd. Beide teams wachten af en durfden niet te voetballen. Voor rust was RWF iets beter en dit kwam met name doordat men Erik Jan van Wijk goed wist te benutten. De balsterke spits werd vaak in de voet aangespeeld en eenmaal aan de bal deed deze speler leuke dingen. De ruststand was 0-0.

Opende startte furieus aan de tweede helft. De meloen van leider Jan Dikkers zal vast goed hebben gedaan, want binnen de minuut stond de 1-0 op het scorebord. Jarno Westerhof bracht de bal voor, Henk Veenstra ging het duel aan en Edwin Elzinga wist de bal het laatste zetje te geven.

Lang gebeurde er weinig aan beide kanten, maar uit het niets lag ineens de bal op de stip. In een ongelukkige actie haakte aanvoerder Wietse Eringa een speler van RWF en scheidsrechter Bouw wees resoluut naar de stip. Een kolfje naar de hand van Erik Jan van Wijk, die keeper Groen de verkeerde hoek in stuurde 1-1.

Op basis van de wedstrijd was dit ook de verhouding, maar Opende gaf in de eindfase steeds meer. De duels werden harder aangegaan en men wist steeds vaker de belangrijke tweede bal te veroveren. Middels een doortikbal werd Jarno Westerhof, op randje buitenspel, gelanceerd. De youngster bleef koelbloedig en zorgde ervoor dat de equipe van Wietse van der Veen de volle winst pakte. 2-1.

Wedstrijdsponsor: IJtsma Livingworld te Opende