Opende JO9-3 moet even wennen aan kunstgras

Na de eerste competitiewedstrijd overtuigend te hebben gewonnen stond er zaterdag de uitwedstrijd tegen Zuidhorn JO9-8 op het programma.

Voor de wedstrijd de bespreking en “in koor” werd het weer geroepen: “Jurre op doel, twee verdedigers daarvoor, drie middenvelders (met twee daarvan kort tegen de zijlijn aan voetballend) en één diepe spits”.

We mochten aantreden op het nieuwe kunstgras van Zuidhorn en dit moest duidelijk nog even ingespeeld worden. Dat gold ook voor onze mannen, zij hadden de eerste helft nodig om te wennen aan het rubber. Met een strak blauwe lucht en heerlijk zonnetje was het goed vertoeven in Zuidhorn.

Bij rust stond er een 2-4 tussenstand op papier en het was duidelijk dat de puntjes weer even op de i gezet moesten worden. De tweede helft was er weer eentje uit het spreekwoordelijke boekje. Veel druk op de tegenstander, de ene aanval en goal nog mooier dan de andere en er werd bovenal SAMENGESPEELD en daar draait het in het voetbal om.

De verdedigende organisatie stond de tweede helft weer als vanouds en keeper Jurre kreeg (helaas) helemaal niks te doen. Na de wedstrijd kon de balans worden opgemaakt en kwam een 2-13 uitslag uit het ‘turfwerk’ naar voren. Wederom een dikke overwinning voor onze Peendermantsjes en het extra punt wat de mannen konden verdienen hebben ze ook nog binnengehaald….Iedere veldspeler trof namelijk het doel en dit maakte de coaches weer trots.

Aanstaande zaterdag wacht de derde competitiewedstrijd thuis tegen Zuidhorn (JO9-10). Kom op tijd want vol = vol (aanvang 9.00 uur)

Spelers: Jurre de Bruin, Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, Finn van der Veen en David Graansma.

Peender goals kwamen deze x van: Finn (3x), Milan (2x) , Wouter (3x), Ruben, Silas (2x), David  en Levi.

Speler van de Week: Finn van der Veen. Zijn voorlopig laatste wedstrijd voor JO9-3 werd afgesloten met drie keurige doelpunten en Finn heeft met zijn goede spel een transfer naar de JO9-2 gemaakt. Succes daar kerel!