Opende JO9-3 freewheelend naar overwinning

In een eenzijdige wedstrijd heeft Opende zaterdag met 12-0 weten te winnen van Zuidhorn JO9-9. De keeper van Opende hoefde hierbij alleen maar in actie te komen bij de penalty’s.

Wel mocht hij bij de bespreking vooraf het woord voeren: “Jurre op doel, twee verdedigers daarvoor, drie middenvelders (met twee daarvan kort tegen de zijlijn aan voetballend) en één diepe spits”.

Zuidhorn bleek niet de gewenste tegenstander wat tegenstand betreft. Opende heerste vanaf het beginsignaal en mocht bij rust al met 6-0 de limonade gaan drinken.

In de rust werd er door de coaches op gehamerd om het veld ‘GROOT TE HOUDEN EN DE POSITIES TE BEHOUDEN’, hierdoor zouden we nog makkelijker kunnen gaan voetballen en nog verder uitlopen in de score. Dit bleek ook het geval, want binnen ‘no time’ liepen de Peendermantsjes uit naar 12-0. Op advies van de leider van Zuidhorn zijn we de tweede helft zeven minuten eerder gestopt.

De drie punten in de zak en wederom slaagden we erin dat iedere veldspeler wist te scoren. Collin Hiemstra wist hierbij z’n eerste treffer te noteren in het rood-wit en ook Chris Pool maakte zijn eerste goal op het grotere ‘fairplay’-veld.

Volgende week wacht wederom Zuidhorn en nu de JO9-7. Deze tegenstander heeft al vier punten verzameld en hopelijk zorgt dit voor meer tegenstand voor onze ploeg. Want met meer tegenstand zal deze ploeg nog meer gaan leren en mogen ze ook echt aan de bak.

Spelers: Jurre de Bruin, Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, Collin Hiemstra, Chris Pool en David Graansma.

Peender goals kwamen deze x van: Levi (4x), Ruben (2x), Wouter, Milan, Silas, Chris, Collin en David allemaal 1 maal.

Speler van de Week: Ruben Spa. Strooiend met mooie passjes en twee hele goede doelpunten, waarbij de ballen al hoog in het doel en over de keeper werden geschoten.