Opende JO15-1 nipt onderuit!!!

De eerste wedstrijd in deze competitie moesten de boys genoegen nemen met een stevige nederlaag tegen buurman Grootegast. Ondanks dat de boys dit jaar een treetje hoger acteren dan voorheen, blijven de regels van voorgaande jaren wel gelden. Dus ook voor vandaag was de opdracht “na een nederlaag, moet er een overwinning volgen…” Ditmaal moest dan Haulerwijk JO15-1 er aan geloven om aan die doelstelling te voldoen.

Moeizame start voor de Peenders……

Waar de tegenstander van vandaag inmiddels de competitie gestart was met 2 klinkende overwinningen, moeten de boys in de achtervolging na hun nederlaag in de openingsronde. De boys treffen vandaag dus een ploeg die “in de flow” zit en bij opkomst van het Peender sportpark werd het verschil ook fysiek nog eens “stevig” uitgedrukt… Weer een potje waar de boys hun dus zich volledig in konden vastbijten!!!

Na de eerste schermutselingen lieten de boys zich even de kaas van het brood eten en stond er binnen 2 minuten al een 0 – 1 op bord. Waar de “grijze” Jannen op de zijkanten direct met de handen in het haar stonden, lieten de boys gedurende het vervolg zien dat er wel een bepaalde knokkersmentaliteit in de ploeg zit. De boys knokten zich in de wedstrijd en gedurende het resterende deel van de 1e helft waren er aan beide zijden nog een aantal mooie kansen te noteren. Beide keepers wisten hun goal echter gesloten te houden en zodoende werd er met een 0 – 1 achterstand de break opgezocht.

Ook beleving in de limobreak……

Tijdens de break werden de voorgaande 35 minuten nog even besproken en de boys waren het unaniem eens met elkaar. Ze mogen dan wel wat ouder en minstens meer dan een kop groter zijn dan ons, we kunnen wel degelijk meekomen. Wel zullen we dan alles moeten blijven geven…… Voor de technische staf een heerlijk signaal van de boys!!!

Knokken tot het bittere einde……

De boys waren nu wel direct fel en al snel konden de boys hun eerste kans in de 2e helft noteren. Het vizier stond echter niet op scherp en zodoende bleef die rottigere 0 – 1 maar lang op het bord staan. Waar het voorgaande seizoen met grote regelmaat het net werd gevonden, wachten de boys nu nog steeds op hun eerste competitietreffer…… Vanuit de “har(ry)de kern” druppelden er al wat geluiden met name richting de coach…… Uiteindelijk waren het de gasten van vandaag die wederom het gaatje in de Peender defensie wisten te vinden en zodoende de stand naar 0 – 2 brachten. Tja, dan ziet het er gewoon slecht uit voor de technische staf……

Voor Haulerwijk het sein om dan ook direct maar even de 0 – 3 binnen te schieten om zodoende de pot eventueel definitief te beslissen. Even waren de Peenders niet bij machte om onder de die druk uit te komen, maar langzamerhand knokten de boys zich terug in de wedstrijd. Er lag genoeg ruimte achterin bij de gasten, maar helaas was de snelheid vandaag net niet altijd even voldoende. Desondanks wisten de boys een aantal keren goed door te komen en na een vlotte aanval uit de omschakeling wisten de boys hun eerste competitietreffer van deze jaargang binnen te werken en de stand naar 1 – 2 te brengen. De slotfase moest dan eerst de gelijkmaker brengen en dan…… Helaas wou die gelijkmaker niet meer vallen en moesten de boys ook dit keer een nederlaag slikken.

Op naar de volgende……

De “har(ry)de kern” verliet na deze nederlaag via de achteruitgang het Peender sportpark met een gezicht op onweer…… Afgelopen week werd er door “zoonlief van de har(ry)de kern” op de training al aardig geknetterd en ook via de social media volgden er vandaag nog een aantal berichten…… “nije wyke coach, dan matte der punten pakt wurde……” was de boodschap.

Volgende week reizen de boys af naar Surhuisterveen om het daarop te nemen tegen de Feanstars JO15-2. Een heuse “slach om de Skieding” staat er dan voor de Peenders op het programma en zullen de boys er weer moeten staan.