Opende D2 wint van de koploper met 5-2

Vandaag de belangrijke wedstrijd tegen koploper Oldeboorn, verlies kan betekenen dat we laatste staan na vandaag. Maar bij winst kunnen we weleens de nieuwe koploper zijn. Nou maakt het de leiders niet zoveel uit die vinden goed voetbal veel belangrijker, maar bij de jongens telt de hoogste klassering veel meer. Doordat er in de aanval wat blessures zijn wordt “mister dancing” Niels Wiersma doorgeschoven naar de linksvoor positie. Na tien minuten op de helft van Oldeboorn te hebben gespeeld laat hij zien dat dit een goede keuze van de coaches was. Ongelooflijk wat hij laat zien op kracht slalomt hij door de verdediging……. haalt uit………. en via de onderkant van de lat schiet hij binnen. Wat een goal !!!!!!!! Opende gaat door met aanvallen maar ook Oldeboorn komt nu dichterbij de Peender goalie. Af en toe is het wel heel spannend en met een paar goede reddingen van keeper Marijn en laatste man Stef zorgen zij er voor dat Oldeboorn niet scoort. Dan is het weer Opende dat in de aanval is, Dani krijgt de bal in de zestien, kapt naar binnen en haalt uit met links, via de hand van de keeper beland deze bal in de goal. 2-0 Met deze stand wordt de ranjabreak gehaald en tijd voor de jongens om even op adem te komen. Want het mag gezegd worden er wordt hard gewerkt door de Peendermantsjes. De tweede helft is het wederom Opende die weer het meeste balbezit heeft en is het Martijn die zijn harde werken op de midden beloond met een goal. Vanuit een corner weet hij de bal binnen te schieten en zo staat het 3-0. Ook na deze goal zijn het weer de hardwerkende aanvallers van Opende die de verdedigers van Oldeboorn op de huid zitten en na goed storen is het Niels de Jong die de 4-0 vanaf de zestien binnen schiet. En dan denk je er is niets aan de hand de overwinning is binnen. Maar daar dacht Oldeboorn anders over, ze gingen vol op de aanval en bij Opende was de organisatie even ver te zoeken. Waardoor Oldeboorn in korte tijd twee keer scoorde. Kom op jongens werd er van de kant geroepen dit kan zo niet. En de boodschap was begrepen, we zijn er nog niet we moeten nog even doorzetten. Weer is het Niels Wiersma die alleen richting de goal gaat, hij ziet dat de keeper uit komt lopen, en van ongeveer 25 meter bedenkt hij zich niet en met een geweldige lob brengt hij de bal over de keeper in de goal. Een luid applaus en gejuich langs de kant niet eens om de vijfde goal maar hoe fantastisch deze bal er in gaat. Dit was een klap voor Oldeboorn, onze Peendermantjes kwamen niet meer in de problemen en wisten tegen de koploper te winnen met maar liefst 5-2. Proficiat boys !!!!!!!! Een geweldige teamprestatie behaald met hard werken en af en toe fantastische combinaties.