Opende D1 pakt de punten in het Bakkeveenster bos!!!

Na twee thuiswedstrijden op rij moest er dit keer weer eens buiten de dorpsgrenzen geacteerd worden. De boys werden deze zaterdag in Bakkeveen verwacht, waar de lokale helden van de D1 de tegenstander waren in de strijd om de 3 punten.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al 3x en steeds waren het zeer spannende en gelijk opgaande potjes en moesten de Peenders 2x genoegen nemen met een nederlaag……!!! Daarnaast zijn de Bakkeveense bosbewoners deze competitie ook nog eens goed gestart met 3 overwinningen op rij, al moest vorige week toch de 1e nederlaag worden geaccepteerd. De Peenders daarentegen zijn de competitie gestart met een nederlaag, maar hebben na 2 overwinningen op rij inmiddels de weg omhoog ingeslagen. Helemaal gerust werd dus de reis niet ingezet, maar de boys waren er wel zeer op gebrand om ook de 3e overwinning op rij te pakken en de Bakkeveensters dus zo hun 2e nederlaag op rij te bezorgen.

Furieuze start van de Peenders……

Sinds dit seizoen beschikt Bakkeveen ook al over een kunstgrasveld en dat is toch niet echt de meest favoriete ondergrond voor onze boys…… Desondanks werden de boys het veld opgestuurd met de opdracht om direct volle bak te gaan en de tegenstander niet het idee te geven dat er wat te halen viel vandaag. Een opdracht die boys goed uitvoerden vandaag, want binnen 4 minuten was de 1e bal al in het netje gelegd en kon er vanuit een voorsprong gespeeld worden. Nog voordat er 10 minuten verstreken waren was de marge al uitgebreid naar een 2 – 0 voorsprong. Een meer dan prima start voor de Peenders!!!

Bakkeveen moest even bij komen van deze furieuze Peender start, maar gaandeweg wisten ze zich toch wat te herstellen en met een aantal diepe ballen werd de weg gezocht naar de aansluitingstreffer. Uiteindelijk viel er eens een bal goed, en zodoende werd de marge voor even verkleind tot 1 - 2… Niet echt om ongerust van te worden, maar voor de Peendermantsjes wel het sein om de gaskraan weer open te draaien, want die voorsprong moest toch echt mee de limobreak in. De boys wisten de defensie van de gastheren nog een aantal keren prima uit te spelen en uiteindelijk kon er dan ook met een mooie 4 – 1 voorsprong de limobreak opgezocht worden.

Serene rust tijdens de limobreak……

In alle rust werden er nog even een aantal “pijnpunten” op het tactiek bord uitgetekend en doorgenomen om zodoende ook de 2e helft goed door te komen.

Punten mee naar de Peen……

Met een geruststellende 4 - 1 voorsprong voor de Peenders op het bord, werd het 2e deel dus ingezet. De Peenders speelden 2 versnellingen lager dan in het 1e deel, maar kwamen desondanks niet echt in de problemen. Na een mooie vlotte aanval werd er meer dan goed overzicht gehouden voor de vrije man en zodoende werd de 5 – 1 binnengelopen en was de strijd toch echt wel definitief beslist. Achterin was het centrale duo meer dan goed op dreef en werd het laatste eventuele gevaar steeds op tijd geneutraliseerd. Ook het slot akkoord vandaag was nog even voor de Peenders en zodoende gingen de 3 punten weer dik verdiend mee naar de Peen.

Scouts ook overtuigd……

Vrijdagavond laat was er nog even contact op de app tussen de coach en de woordvoerder van de “har(ry)de kern”. Afgelopen week was er namelijk het hardnekkige geluid in de Peen dat het spelsysteem op de schop zou gaan, maar nadat de coach e.e.a. had uitgelegd kon ook de 3e colonne zich vinden in de opstelling van de magneten……

Gedurende de wedstrijd waren “de meesterscouts” van Drogeham zelfs ook nog gesignaleerd langs het veld en na afloop werd moest verloop van de huidige competitie dan ook, in goede harmonie, even onderling doorgenomen worden. Nu we zo bijna halverwege zijn, lijkt het er op dat de Peenders zich prima staande kunnen in deze kampioenspoule. Volgende week reizen onze boys, en de uitgebreide supportersgroep, af naar Beetsterzwaag waar De Sweach D1 de volgende tegenstander is.