Drie verdiende punten voor "kleintjes" van D2

Zaterdag was het weer zover na een weekje rust mocht er weer competitie gespeeld worden thuis tegen ONR. In aanloop naar de wedstrijd was er al weer van alles gebeurd, zo had Rene besloten om toch maar weer de leiding te nemen en moest Edwin kiezen tussen meegaan met de D2 of het eerste elftal. Uiteindelijk na lang wikken en wegen heeft hij toch gekozen voor het eerste mede omdat er een goede vervanger voor de D2 gevonden was. ONR moest schuiven met spelers en daarom werd de wedstrijd niet in de ochtend gespeeld maar in de middag. Vele supporters (waaronder de gehele eerste selectie) die naar het sportpark de Olde Wieren waren gekomen hebben zich vast afgevraagd bij aankomst of de C junioren ook thuis moesten spelen ? Jonge jonge wat waren dat reuzen bij ONR, zelfs Jerco en Mathijs waren kleiner. Tijdens de wedstrijd werd nog beter zichtbaar hoeveel lengte verschil er tussen de teams aanwezig was. Maar de mantsjes ut de Peen waren hier niet bang voor en de duels werden goed opgepakt. En terwijl Edwin nog aan het vertellen was aan de A-selectie over zijn D2 werd Niels de Jong de diepte ingestuurd en beheerst schoot hij de 1-0 binnen. Al waren ze van ONR nog zo groot en sterk, de Peendermantsjes waren slim en met snelle combinaties werden de oranje reuzen regelmatig weggetikt. ONR begon meer de lange bal te spelen om zo dichterbij de Peender goalie te komen. Na een aantal keren goed uitverdedigen aan Opende zijde ging het toch mis. De reuzen wisten de bal te veroveren in de zestien en doeltreffend af te ronden. Opende ging rustig door met het spelen van hun eigen spel, maar toch was het weer ONR wat scoorde.(1-2) De mouwkes gingen nog iets hoger en Opende ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een overtreding in de zestien door de keeper was het Dani die de penalty benutte.(2-2) Nog voor de rust was het weer Dani die met links een hoge bal uit de lucht viste en hem met rechts hoog in de verre hoek binnen schoot.(3-2) Dit was ook gelijk de ruststand en met wat tactische tips en een scheut ranja werden de Peendermanstjes weer het veld ingestuurd voor de tweede helft. Net als in de eerste helft waren de Peendermantsjes niet bang voor de reuzen en werd er weer lekker gebuffeld en natuurlijk goed gevoetbald. Af en toe was het net Barcelona zoals de bal werd rond getikt. Onder leiding van allround Stef (vaste laatste man Ruben was geblesseerd geraakt tijden één van zijn acrobaat oefeningen op school) werd er achterin weinig ruimte weggeven en mede dankzij de hulp van Jacco, Abel, Jerco (1e helft) en de zeer sterk spelende Mathijs stond de verdediging vandaag weer als een huis. Op de midden ging het onder leiding van captain Martijn ook prima en waren Milan, Silvan en Niels een goede steun. Vooral het sterk opkomen van Niels Wiersma was voor de tegenstander een lastig karwei. Voorin stonden Dani, Erwin en Niels goed te spelen, inkomen.... kaatsen en diep gaan zorgden er voor dat ONR de kluts af en toe helemaal kwijt was. Wat de oranje reuzen ook probeerden de Peendermantsjes werden absoluut niet bang en de pijntjes die uit de af en toe harde duels (overtredingen) kwamen werden maar even weg gebeten, eerst maar winnen. En door dit goede doorzetten was het uiteindelijk weer Dani die in de zestien met een hoge bal de 4-2 wist te scoren. ONR probeerde nog wel van alles maar keeper Marijn wist in de tweede helft de nul te houden en zo konden er drie punten worden bijgeschreven. Vandaag was er een echte teamprestatie geleverd, samen er vol voor gaan tegen deze reuzen en dat de hele wedstrijd lang werd uiteindelijk beloond met een verdiende overwinning. KLASSE PEENDERMANTSJES allemaal een dikke tien !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!