De Blauwkes maken het JO9-3 een helft moeilijk

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de Blauwkes op het programma. Na de fantastische wedstrijd van verleden week wachten nu de mannen uit Buitenpost.

Vooraf aan de wedstrijd werd er nog even stilgestaan bij de wedstrijd tegen onze eigen grote broer. Wat ging daar goed? De groep antwoordde met: “het OVERSPELEN en COACHEN”, waarna de coaches aanvulden dat ook het ‘POSITIE HOUDEN’ een flinke bijdrage leverde aan de overwinning van vorige week. Deze week zouden we dat weer proberen te herhalen, waarbij het plezier weer op één stond.

De Blauwkes bleken in de eerste helft een tegenstander die gewaagd was aan Opende. In de score kwam dit dan ook tot uiting, waarbij Opende ietwat gelukkig de limobreak mocht opzoeken met een 2-3 voorsprong. De coaches waren deze maal een keer niet tevreden (wat ook wel eens mag) en hamerden er in de rust op dat we beter de posities moesten houden en de bal sneller mochten gaan overspelen.

De tweede helft brachten de Peendermantsjes dit tot uitvoering en na een snelle 2-4 liepen de mannen uiteindelijk uit naar een 2-7 overwinning. Dit tot tevredenheid van de begeleiding. Na afloop van de wedstrijd kwam ook nog eens het bericht dat de lijstaanvoerder in de ‘fairplay’-competitie (fc Grootegast) door onze ‘grote broer’ was verslagen. Hierdoor nestelen JO9-3, JO9-2 en Grootegast zich gedrieën aan kop van de ranglijst en zal er in de komende twee wedstrijden moeten blijken wie er kampioen gaat worden.

Hoe dit ook moge uitpakken, de JO9-3 speelt wekelijks met veel plezier en er wordt ook wekelijks gedurende de trainingen en wedstrijden veel geleerd. Een prima prestatie derhalve om in het eerste halve seizoen op het grote veld en met de grote pupillengoals al zo goed te presteren.

Spelers JO9-3: Wouter Agsteribbe, Silas Mulder, David Graansma, Ruben Spa, Milan Klaver, Colin Hiemstra, Levi de Wit en Jurre de Bruin.

Peender goals kwamen deze x van: Milan (3x), Levi (3x) en Silas (1x)

Speler van de Week: Milan Klaver: Laat wekelijks zien om een neusje voor de goal te hebben en weet al goed positie te kiezen buiten de drukte om.