Opende D1 opent met een nederlaag!!!

Aangezien vorige week het merendeel van de selectie nog genoot van een weekje wintersport en/of andere vakantie verplichtingen was de start van de competitie met een weekje uitgesteld voor de boys. Vandaag, exact 3 maand na het binnenhalen van de najaarstitel, start het voorjaar dus voor de Peenders.

In deze speelronde was Drogeham de tegenstander en deze ploeg kennen we nog maar al te goed uit het najaar. Tot nu toe is dit de enigste ploeg die onze boys in een officiele wedstrijd op een nederlaag wisten te trakteren. Kortom een echte kraker tussen 2 mooi aan elkaar gewaagde en voetballende ploegen.

Gelijk opgaande strijd……

Vanuit beide kampen was de publieke belangstelling dan ook groot en op deze zonnige zaterdag was het dan ook een drukte van belang op sportpark “het Doltsje”. De wedstrijd was door de Hamsters in gang gezet en zij waren ook de ploeg die de eerste kansjes bij elkaar speelden. Langzaamaan kwamen de Peenders ook los en ineens was daar een snelle uitbraak voor de “rode brigade” ut de Peen. De kans leek voorbij te gaan maar uiteindelijk was het Albert die in de doelmond nog net het laatste zetje kon geven en zo de 0 – 1 op het bord wist te brengen. Drogeham was niet uit het lood geslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Helaas voor de Peenders was die binnen 3 minuten al gevonden en was het weer in evenwicht.

Het resterende deel van de 1e helft liet een duidelijk beeld achter. De Peenders moesten achterin op een hoede zijn voor de snelle uitbraken van Drogeham, maar de grootste en mooiste kansen waren er op de andere kant. Helaas wisten de boys niet te profiteren en zodoende werd de kleedkamer opgezocht met een 1 – 1 tussenstand.

Spanning blijft er ook in de 2e helft……

De 1e fase na de limobreak was nog voor de Peenders, maar langzamerhand werd de thuisploeg toch steeds gevaarlijker. De duels werden wat meer verbeten en feller aangegaan en hierin moesten de Peenders even passen. Nadat onze boys achterin al een aantal malen door het oog van de naald waren gekropen, was het met nog een kleine 7 minuten op de klok raak voor Drogeham. Zij wisten Wopke voor de 2e maal deze ochtend te passeren en zodoende de voorsprong te pakken.

De Peendermantsjes moesten dus in de achtervolging om nog tot een resultaat te komen. Er werden nog een aantal mooie en vlotte aanvallen op de mat getoverd, maar de boys kwamen niet meer tot scoren. In de blessuretijd wist Drogeham de wedstrijd definitief te beslissen en de eindstand naar
3 – 1 te tillen.

Publiek de winnaar……

Voor de boys een resultaat wat ze nog niet ervaren hadden dit seizoen, een nederlaag in de competitie…… Dit was pas de 2e nederlaag in een officiële wedstrijd dit seizoen en natuurlijk overheerst er dan even de “ergernis”, zeker als dit 2x gebeurd tegen dezelfde tegenstander…… Desondanks hebben onze boys zich ook vandaag weer positief laten zien. Tegen een sterke en voetballende ploeg blijven ze ook goed op de been en had het vandaag ook zo maar de andere kant op kunnen gaan. Later in het voorjaar krijgen de boys hun kans om op gepaste wijze revanche te nemen……

Als technische staf is het mooi om te zien dat we de dingen waarop hard getraind wordt terug zien in de wedstrijden en met name dan in de “top” wedstrijden. Het publiek heeft in ieder geval weer kunnen genieten van 2 mooi voetballende ploegen. Tussen het talrijke publiek is gelukkig ook de “har(ry)de kern” weer gesignaleerd langs de lijn en ondanks de Peender nederlaag was er toch ook vanuit die groep een “duim omhoog” voor onze boys.

Volgende week reizen de Peenders naar Drachten om het daar op te nemen tegen de lokale helden van Drachtster Boys D5.