Stijgende lijn 45+ voetbal

De peenderpakes moesten vandaag naar kollumerzwaag om het op te nemen tegen de Friese Boys en tegen
Boedapest, ook wel Buitenpost genoemd. De opdracht die Henk Kraayenga meegaf was duidelijk en ook wel een beetje simpel. OS JIMME WINNE VON BOETENPOST BINNE JIMME VON UT LEASTE PLEKJE OA.
11 spelers waren er deze avond beschikbaar en achteraf bleek dat dit beslist geen overbodige luxe was.
De eerste wedstrijd was tegen Friese Boys en na enige discussies werden er 7 man bereid gevonden om te beginnen. De bezetting op de "bank" was Bayern Munchen waardig met gevestigde namen als OLDE BESSIE, DE PIJP, TREKHAAK en KNIK KNAK KLAASJE. De eerste 10 minuten waren gelijkwaardig maar hierna nam Friese Boys meer en meer de regie in handen. EN het moet gezegd het was Kees Blunder die ons er op dat moment doorheen hielp met enkele prima reddingen. Toch moest ook hij capituleren na weer een aanval. 0-1. F F T (fucking freddie tjoelker) ging zich meer met de aanval bemoeien en ook Anton (fleske) liep zich de longen uit zn lijf. Een corner van De Pijp werd door K K K ineens op de pantoffel genomen en via onderkant lat stuiterde de bal het veld weer in.
100 % doelpunt zei De Pijp die nog op de achterlijn stond. Helaas is het niveau van de scheidsrechters hetzelfde als de spelers nl 45 + dus werd dit niet waargenomen door de man in het zwart. De eindstand werd dus 0-1 in het voordeel van de Friese Boys. Na hevige protesten aan het adres van de organisatie werd afgesproken volgende keer met het Hawkeye systeem te gaan werken zodat dit soort situaties niet meer voor zullen komen.

Dan de wedstrijd tegen "boedapest". Dit moest gewonnen worden om de rode lantaarn over te dragen. Na 16 minuten spelen stond het 3-0 voor de peenderpakes. Een heerlijk balletje van OLDE BES (buitenkant voet) werd door KKK onberispelijk binnen geknald. 1-0. Een vloeiende aanval over 7 schijven word door DE SLACHTER (siemon) met zn chocolade been bekeken afgemaakt.2-0. Een foutje van de goalie van "boedapest" werd door Andre koelbloedig omgezet tot doelpunt.3-0.
BELJE DE KRAAI MAR OP riep FLESKE. DE 3E PUNTEN BINNE BINNEN. 7 minuten later was het einde wedstrijd en stond er een 3-3 eindstand in het boekje van de scheids. Huh 3-3 zult u denken????? Ja 3-3. Maar als u nu denkt dat we teleurgesteld waren dan hebt u het mis!!!!!!! Blij als kleine kinderen liepen we van het veld. Vraagtekens bij de tegenstanders. Waarom zo blij??? WE HA MEI TREIE NUL VJAR STIEN MACHTIG MOOI.
SNEL EEVM WOSKJE EN HUP DE KANTINE IEN. Toen we daar weg gingen keken we nog een keer achterom en zeiden tegen elkaar..... HA WE DE TREDDE HELTE WON.......... JA TINK.

8 mei is het laatste optreden van de peenderpakes in Boedapest.