'Opende E2 verslaat koploper RWF E1 in aantrekkelijk thuisduel'

Vandaag stond de kraker tegen RWF op het programma. Een wedstrijd waar met grote interesse naar uitgekeken werd. De competitie in deze tweede klasse is sowieso al spannend omdat de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, maar zo'n potje voetbal tegen de koploper is altijd extra bijzonder.
Opende oogde van meet af aan gretig en creëerde met aanvallend voetbal meerdere kansen in de beginfase. Zo waren er enkele doelpogingen van Johan en Niels, maar had RWF een prima doelman die z'n doel leeghield. Dat veranderde na een minuut of 10 toen Niels vanuit een corner van Milan raak kopte....1-0. Na deze goal nam de gretigheid iets af en kwam RWF ook aan voetballen toe. Dankzij goed keeperswerk van Rutger, mooie intercepties van Berend en Ruben en nuttige acties op het middenveld van Evert en Silvan, slaagde RWF er echter niet in om tot scoren te komen. In de tussentijd kregen Christian en Milan nog een paar keer de mogelijkheid om de score verder uit te breiden, maar stond opnieuw de keeper in de weg of was de afronding net niet zuiver of hatd genoeg.
Na rust bleef Opende aandringen op de overwinning en leek de 1-0 voorsprong nog geen geruststellende werking op het team te hebben. Bovendien wilde de E2 het publiek blijven trakteren op aanvallend voetbal ipv inzakken. Hierdoor bleef het een open wedstrijd en waren er aan beide kanten diverse kansen te bespeuren. Toen halverwege de tweede helft een voorzet van Niels via een verdediger van RWF in eigen goal werd gewerkt en daarmee de voorsprong naar 2-0 werd uitgebreid, leek de buit binnen. Nu concentreerde n de Peendermantsjes zich meer op handhaven en verdedigen en was het voor een deel van de technische leiding dan ook onbegrijpelijk dat Niels en Berend beiden gewisseld werden
(redactie zegt 'bewuste publiekswissel'). Zonder deze uitblinkers, kwam RWF zelfs nog terug in de wedstrijd, 2-1, en werden de laatste minuten van de wedstrijd toch nog met het zweet tussen de bilnaad uitgespeeld.
Al met al een mooie en verdiende overwinning van een collectief sterk acterend team. Door deze overwinning klimt Opende op naar de tweede plaats.