Opende E2 'steelt' 3 punten in Dokkum

In een duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende, trokken de Peendermantsjes uiteindelijk aan het langste eind. De eindscore van 1-4 doet vermoeden, dat het een 'walk in the park' moet zijn geweest voor Opende. Maar die conclusie is voorbarig en onterecht. Weliswaar kwam Opende via een mooie combinatie tussen Christian en Silvan op voorsprong, maar veruit de meeste dreiging kwam van Be Quick, dat overtuigend en gedurfd voetbalde. Het is dat de paal, lat of keeper Evert in de weg stonden, want anders had Opende bij rust al met 5-1 achter kunnen staan. Het spel van de rood-witten was inspiratieloos en traag, alsof de heenreis van Opende naar Dokkum voor pap in benen had gezorgd.
Enfin, de ranja en donderspeech tijdens de rust bleken de mann'n geen windeieren te leggen. Opende toonde meer initiatief in de tweede helft en wist met een aantal goed uitgevoerde counters de overwinning naar zich toe te trekken; Silvan kwam nogmaals 2 keer tot scoren en een voorzet van Milan werd door een eigen speler in de netten gewerkt. Al met al een ietwat geflatteerde overwinning met twee gezichten. Dat Opende zich in de tweede helft herpakte is op zich een mooie teamprestatie, al bleef het af en toe lastig om lang in balbezit te blijven op het snelle kunstgras. Dat er geen tegengoals meer werden weggegeven is een pluim die de Peender defensie, met de immer energieke Berend voorop in de strijd, in de zak kan steken.
Volgende week komt koploper RWF E1 op bezoek. Op papier een uiterst interessant duel met het oog op de stand in de competitie.