Opende E2 rolt Blue Boys met 'Hogeschoolvoetbal' op!

Met name de eerste helft van het thuisduel tegen de Boys uit Nij Beets was sprankelend en van een hoog niveau. Alle elementen die het voetbal zo mooi maken kwamen ruimschoots aan bod; positiespel, strakke passes, voorzetten via de flanken en prachtige doelpunten.
Opende moest het vandaag stellen zonder de musicerende Evert en vakantievierende Silvan. Daarnaast begon Milan niet topfit aan de wedstrijd (spierpijn in bovenbeen) en was het met 7 tegen 7, en zonder wissels afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen. De instructies van het technische trio Van Doezum/De Jong/Smid luidden dan ook 'doseren' en 'de bal het werk laten doen'. Al met al pakte het goed uit vandaag.
We kunnen niet anders concluderen, dat de jongens van de E2 deze taken subliem hebben uitgevoerd....voor rust wist Milan 2 x te scoren, waarvan één met het hoofd na een oogstrelende combinatie met Christian, Johan en Niels, en was Johan met 2 identieke treffers (krul over de keeper in de verre hoek) succesvol.
De tweede helft was minder spectaculair van aard; Opende 'hoefde' niet zo nodig meer en Blue Boys 'kon' simpelweg niet meer. Toch bleef Opende voetballen, mooi combineren en aandringen op goals. En die kwamen er......Niels, Christian (2x) en opnieuw Milan rondden de kansen prima af, wat een eindstand van 8-0 opleverde.
De Peendermantsjes speelden zowel individueel, maar ook als team erg sterk vandaag en dat is een mooie beloning voor de inzet op de trainingen, ook voor de trainers die het team gedurende het seizoen steeds beter zien voetballen.
De titelstrijd in deze tweede klasse is nog in volle gang en wordt uitgevochten door V en V uit Garyp, RWF en Opende. Het blijft dus nog even spannend de komende weken.................