Opende D2 pakt een punt in Terwispel!!!

Op woensdagavond werd het “Jan Swieringa” toernooi in Opende nog afgewerkt en nog geen 24 uur later werden de boys al weer in Terwispel verwacht om het daar op te nemen tegen de lokale helden van WTTC D2. De Peenders zijn door de bekerbeslommeringen wat op achterstand geraakt in de competitie en zijn inmiddels afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst. Een positie die niet bij onze boys past en eergevoelig als de Peenders zijn zullen ze er alles aan doen om “de rode lantaarn” weer over te dragen. De tegenstander van vandaag is nog altijd verwikkeld in een felle race om het kampioenschap, dus ook in deze wedstrijd waren er weer de nodige belangen aan beide zijden.

Het was even wachten op de “man in het zwart” vandaag, maar uiteindelijk kon de wedstrijd dan toch beginnen. De Peenders begonnen fel en wisten al snel de eerste kansen bij elkaar te spelen. De openingstreffer hing in de lucht en inderdaad werd er na 5 minuten spelen de score al geopend. Echter was het de thuisploeg die de voorsprong nam, want na een razendsnelle omschakeling werd de Peender defensie even flink in de luren gelegd en de bal in het doel gewerkt. De Peenders incasseerden dit “tikje” en gingen vol op jacht naar de gelijkmaker. Weer wisten de boys meerdere uitstekende kansen af te dwingen, maar het binnen werken van die bal blijft een verhaal apart deze jaargang. WTTC had er minder moeite want uit hun 3e kans wisten zij de stand op 2 – 0 te brengen. Daar sta je dan als Peendermantsjes, voetballend de betere zijn en prima kansen, maar wel na een kwartier met 2 – 0 achter staan. Toch wel even een flinke domper voor de knapen. De tegenstander, gesterkt met een voorsprong, ging de duels even wat feller en steviger aan en de Peendermantsjes moesten dus echt even aanklampen. De sfeer werd wat grimmiger op het veld en de leidsman moest aan de bak, maar die bleef toch wat in de “slaapmodus” hangen. De Peenders wisten uiteindelijk nog een aantal malen gevaarlijk door te komen, en kort voor rust werd de opgelopen schade dan eindelijk deels gerepareerd.

De lijn van de 1e helft werd ook doorgetrokken in het tweede bedrijf. Ondanks dat de technische staf van de thuisploeg de leidsman had gevraagd om wat beter en adequater op te treden richting beide teams bleef dit achterwege. De Peenders bleven zoeken naar de gelijkmaker en hadden daar ook wel de mogelijkheden voor. Op de andere kant kreeg WTTC steeds meer ruimte en zodoende wisten ook zij het doel van Wopke nog wel een paar keer onder vuur te nemen. Er waren nog wel wat “vreemde” beslissingen waar te nemen. Na een elleboog mocht de dader blijven staan en een Peender die verhaal kwam halen over deze actie mocht even 5 minuten gaan zitten…… Als coach loop je dan even naar de leiding van de tegenstander om te vragen wat zij denken er aan te doen. Met het antwoord “niks gezien en jullie zijn zeer vervelend zeg…” werd de zaak afgedaan. Deze Peender ondertal situatie werd manmoedig uitgespeeld en toen de “rode brigade” weer compleet was werd de druk maar weer eens vol opgevoerd. Met nog 5 minuten op de klok wisten de Peenders een vrije trap achter de goalie te krijgen en zodoende de stand gelijk te trekken.

In de slotfase laaiden de emoties nog een aantal malen flink op. Na een duel bleef een speler van WTTC liggen met een blessure. De leidsman van deze avond liet doorspelen waarop de Peenders besloten om de bal dan maar even buiten de lijnen te schieten. Als er dan wordt gezegd dat je de bal terug gespeeld krijgt, maar men snel anders besluit te doen, tja dan schort er toch wat aan. Ook de Peenders gingen vandaag niet altijd vrijuit met bepaalde acties. Deze zijn dan na afloop ook even hartig besproken met elkaar.

Al met al een vervelende wedstrijd vandaag die met een 2 – 2 stand de boeken ingaat. Beide teams schieten er voor de stand niks mee op. WTTC haakt definitief af in de titelstrijd en de Peenders dragen nog steeds de “rode lantaarn”. Op dinsdag 26 mei zijn de Peendermantsjes weer in Opende te bewonderen. Zij nemen het dan op tegen Zuidhorn D3, aanvang 19.00 uur.

Het laatste zetje bij de Peender goals werden deze avond verzorgd door Collin Piersma (1x) en Albert Nijboer (1x)