Opende D2 laat Smilde’94 struikelen en wandelt halve finale beker binnen!!!

Waar het in de competitie na de winter niet wil lukken qua overwinningen, strijden de boys nog altijd mee in de beker. Vandaag werden de kwartfinales afgewerkt en ditmaal moesten de Peenders thuis aantreden tegen Smilde’94 D2. Via het world wide web was de tegenstander uitvoerig geanalyseerd door de technische staf en was de uitkomst toch best wel even schrikken voor de Peenders. De tegenstander van vandaag bleek een ware scoringsmachine te zijn getuige hun 200 doelpunten tot aan vandaag, gerekend over competitie en beker, en tevens hadden deze lokale helden van Smilde nog niet een nederlaag hoeven slikken in hun serie van 24 wedstrijden tot nu toe. Een tegenstander van formaat kun je dus wel stellen en de boys waren daarmee dan ook gewaarschuwd.

Fel startende Peenders “heer en meester”

Ondanks deze indrukwekkende cijfers van de tegenstander begint elke wedstrijd gewoon op “0 – 0” en is het zaak om vanaf minuut 1 scherp te zijn. Op de afsluitende training afgelopen week liep het dan misschien niet helemaal geweldig, maar we kennen het gezegde “een slechte generale betekend (vaak) een goede uitvoering”

Er werd afgesproken dat er vanaf het begin fel en volop druk zou worden gezet. “Laat je maar zien en geef de tegenstander niet het idee dat er vandaag wat te halen is hier in de Peen” Deze jongens kun je gerust met een dergelijke opdracht het veld insturen en dan komt de uitvoering, meestal, wel goed. De Peendermantsjes zaten er direct bovenop en dat was iets wat Smilde’94 duidelijk niet gewend was. Waar Smilde’94 het van de lange bal moesten hebben, waren het de Peenders die naar hartenlust combineerden en voetballend de betere waren. De eerste kansen waren dan ook voor de Peenders en na 5 minuten konden de handen al de lucht in. Het was Albert die met een schitterende afstandsknal de 1 - 0 binnenschoot. Ook na deze snelle openingsgoal bleven de Peenders er bovenop zitten en wisten ze de duel vaak te winnen. Natuurlijk ging niet alles goed, maar de Peenders bleven de bovenliggende partij. Binnen het kwartier werd de marge al verdubbeld, na een prima individuele actie was het weer Albert die wist te scoren. Smilde’94 deed een aantal verwoede pogingen om de “16 meter” te halen, maar keer op keer was de Peender defensie op hun hoede. Je zag bij Smilde’94 de ergernis groeien t.o.v. die “vervelende” Peendermantsjes en na een overtreding van Carst sloeg even de “vlam in de pan”. Over en weer werd er wat geduwd en moest v.d. Woude senior toch echt even ingrijpen. De Peenders werden gedwongen om de laatste minuten even door te gaan met 10 man. Desondanks kwamen de Peenders niet meer in de problemen en zodoende werd de limobreak met een 2 – 0 voorsprong opgezocht.

Limobreak
Ranja, koffie en complimenten waren de ingrediënten voor de limobreak vandaag. Koffie voor de technische staf en ranja, maar met name de complimenten, voor de boys!! De Peenders hadden een meer dan prima 1e helft op de mat gelegd en de conclusie was dan ook al snel getrokken. In de 2e helft moest het maar definitief afgemaakt worden, want van deze tegenstander hoefde er absoluut niet verloren te worden.

Ondanks overwicht toch nog billenknijpen

De Peenders gingen door met hetgeen wat ze voor de break ook hadden laten zien. Wederom was het overwicht voor onze boys en waren er ook de mooiste kansen. Doordat ze dit keer niet werden afgemaakt was het toch nodig om achterin waakzaam te blijven. Gaandeweg de 2e helft probeerde Smilde’94 wat meer druk te zetten en moest zo nu en dan Wopke betrokken worden in de opbouw van achteruit. Hij kreeg meer ballen van zijn eigen ploeggenoten dan dat hij handelend moest optreden, maar toch kwamen de gasten ineens gevaarlijk door. Via de vingertoppen van Wopke kon achterin met vereende krachten opgeruimd worden en bleven de Peenders overeind. De Peenders lieten nog een flink aantal mooie aanvallen zien, maar wisten deze niet te bekronen met een doelpunt. Waar het wachten was op de 3e Peender goal was het ineens Smilde’94 die de aansluiting wist te realiseren. Na een afgeslagen aanval van Smilde’94 leek de klus geklaard, maar de bal belandde voor een “Smilde been”. Met een prima knal wist dat “verrekte been” Wopke dan toch te passeren en ineens was het nog even alle hens aan dek bij de Peenders. Smilde’94 gooide alles nog eens in de strijd en ook de Peenders lieten zich niet onbetuigd. Als coach gaat de bloeddruk dan nog even extra omhoog, maar na het laatste fluitsignaal van de goed leidende v.d. Woude senior kon het feestje dan toch gevierd worden. Het zeer ruim en massaal opgekomen publiek trakteerden de boys op een klaterend applaus want men was getuige geweest van een prachtige pot voetbal. Dankzij deze goede teamprestatie pakten de Peenders een meer dan terechte overwinning en staan onze boys nu in de halve finale van de beker.

De Peendermantsjes van D2 dragen dan nu ook het “bekerstokje” weer over aan de A1. Beide teams zijn nog 1 overwinning verwijderd van de finale. Op naar (St)Peenwijk!!!