'Opende D2 'knocked out' in bekerduel tegen Eenrum D1'

Na een mooie zegereeks in de competitie, mocht Opende D2 ditmaal aantreden in de 2e bekerronde sinds de poulefase. De onbekende tegenstander van vandaag, Eenrum D1, bevindt zich evenals Opende in een prima seizoensfase; beide teams doen volop mee om de titelstrijd in de 3e klasse...resp. een Groninger en Friese divisie. Tijdens de wedstrijd bleek ook wel, dat de teams zich goed aan elkaar konden meten. Aanvallend voetbal, kansjes over en weer, en Opende in een bovenliggende rol. Die rol kwam vooral tot uiting in het percentage balbezit; Opende voetbalde aanvankelijk verzorgt, maakte gebruik van de flanken, en beetje bij beetje werd de druk voor de goal van de uitstekende Eenrummer goalie opgevoerd. Echter, het bleef bij 'beetje bij beetje', want behalve een kopbal van Martijn en een schot op de paal van Niels, kwam Eenrum niet echt in de problemen. Weliswaar had Opende recht op een strafschop gehad toen de keeper een duik naar de benen van Milan i.p.v. de bal deed, maar arbiter Van der Molen liet deze overtreding onbestraft. Tegen de verhouding in was het Eenrum dat op voorsprong kwam na slordig uitverdedigen achterin (0-1). Opende leek hierdoor een beetje van slag, zeker toen 10 minuten later opnieuw Eenrum tot scoren kwam, na onnodig balverlies. De tegenstander van vandaag bleek uitermate effectief in het omgaan met de spaarzame kansen wat natuurlijk ook een kwaliteit is. Nog voor rust, werd de druk andermaal opgevoerd toen Eenrum voor de 0-3 aantekende. De Peendermanstjes probeerden nog wel te herstellen, maar met name de veldbezetting en het positiespel was vandaag ietwat pover, waardoor er weinig ruimte en kansen werden gecreëerd. In de tweede helft bleef voetbalminnend Opende vooral hopen op herstel, maar het bleef vooral bij hopen......'Eenrum hoefde niet en Opende kon niet' luidt de conclusie van de tweede helft, die tevens doelpuntloos bleef. Eindstand 0-3. Voor Opende betekent dit het einde van het bekertoernooi 2015/2016, terwijl het in de competitie nog even afwachten is of er voor de winterstop nog gevoetbald gaat worden. Hoe dan ook, het najaarsseizoen 2015 is tot dusverre zeer geslaagd gebleken met een aantrekkelijk voetballend team, mooie resultaten, veel plezier en inzet op de trainingen en een positieve teamgeest. Veel jongens hebben voor het eerst de stap van 7x7 naar 11x11 gemaakt en zijn er samen met de andere teamleden en dankzij de toegewijde trainers in geslaagd om de daarvoor vereiste 'skills' eigen te maken. Chapeau!