Opende D1 start met een ruime overwinning!!!

Met een oefenwedstrijd op maandag tegen eersteklasser Buitenpost D1, een 7 – 3 nederlaag, en een pittige afsluitende training op de woensdag werd de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten. Vandaag moesten de boys er staan, want de start van de bekercampagne stond op het programma. Voor de technische staf een mooi moment om te zien hoe de Peenders er nu daadwerkelijk voorstaan.

Voortvarende start van de Peenders

Vooraf in de kleedkamer werd het strijdplan van vandaag nog even kort doorgenomen en je proefde bij de boys de wil en power om er weer eens heerlijk ouderwets in te knallen. De Peenders pakten vanaf de aftrap dan ook meteen het heft in handen en wisten na 5 minuten al op voorsprong te komen. Na een vlotte combinatie over rechts werd er alleen voor de keeper geen fout gemaakt, 0 – 1. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar ineens werd een onoplettendheid achterin de Peenders fataal. BBC kwam uit het niets langszij en gesterkt door die treffer kwam BBC meer en meer in de wedstrijd. Aan weerszijden waren er nog een aantal kansen te noteren, maar beide goalies hielden zich prima staande. BBC drong nog eens aan, maar in de omschakeling waren het de Peenders die in de blessuretijd opnieuw de voorsprong pakten.

Wijze woorden tijdens limobreak

Tijdens de limobreak wisten de boys zelf te vertellen waar het beter kon in de 2e helft. Sneller druk zetten met zijn allen en via de zijkanten de ruimtes benutten……

Peendermantsjes gooien de wedstrijd snel op slot

De Peendermantsjes waren direct weer de bovenliggende partij en binnen 10 minuten beslisten de boys met 2 prachtig uitgespeelde aanvallen definitief de wedstrijd. Tegenstander BBC gaf zich gewonnen en de Peenders lieten nog een aantal fraaie staaltjes voetbal zien. De goalie van BBC was echter niet van plan om mee te werken aan een monsterscore en met een aantal prima reddingen wist hij lang erger te voorkomen. Het slotakkoord werd nog wel door de Peenders verzorgd en zodoende werd de 1e officiële wedstrijd van het seizoen omgezet in een 5 – 1 overwinning!!

Prima start een goed vervolg geven

Een mooie start van de bekercampagne die volgende week op het eigen sportpark een goed vervolg moet worden gegeven. Tegenstander is dan “buurman” Feanstars D2, aanvang 9.00 uur.