Opende D1 de sterkste in derby!!!

Voor vandaag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma in dit nog prille seizoen, want de buren van Feanstars D2 waren vandaag de tegenstanders. Beide teams hadden de 1e poule wedstrijd ruimschoots gewonnen en inzet van deze “slag om de Skieding” was dan ook de (voorlopige) koppositie in de bekerpoule.

Effectieve Peenders beslissen al voor rust de wedstrijd

De selectie is de afgelopen week geteisterd door een hardnekkig griepvirus en even leek het erop dat de ziekenboeg overvol zou raken. Uiteindelijk bleven Wopke en Thomas in de ziekenboeg hangen en moesten de overige 11 spelers vandaag de klus klaren. Dat zij er klaar voor waren werd al snel duidelijk. Binnen 5 minuten werden er drie 100% kansen gecreëerd en daarvan werden er 2 gepromoveerd tot doelpunt. Een mooie bliksemstart voor de Peenders.

De Feanstars lieten zich niet uit het veld slaan door deze snelle goals en wisten binnen het kwartier de marge te verkleinen tot 2 – 1. Even leek het erop dat de Peenders het alsnog zwaar zouden krijgen, maar het tempo werd verder opgeschroefd. De Peendermantsjes toonden even hun aanvallende kunsten en wisten met regelmaat van de klok, gemiddeld om de 5 minuten, de score verder uit te bouwen naar een geruststellende 6 – 1 voorsprong. Met iets meer rust en overzicht voor de goal naar elkaar hadden dit er zo ook nog een aantal meer kunnen zijn.

Freewheelend naar het einde

Tijdens de limobreak werden er nog even wat “kleine” opmerkingen meegegeven en vol goede moed werd er gestart aan het 2e bedrijf. Ook de Feanstars hadden zich duidelijk herpakt en zij lieten zich in de eerste minuten aardig gelden. Binnen de minuut na aftrap werd de Peender defensie het bos ingestuurd en was Raymon kansloos, 6 – 2. Gesterkt door die snelle goal was het ineens Feanstars die de druk verder opvoerde en ineens moesten de Peenders nog even vol aan de bak. Met een aantal prima reddingen hield Raymon zijn goal schoon en bleef verder onheil de Peenders bespaard.

Nadat de marge van 5 weer hersteld was konden de Peendermantsjes rustig de wedstrijd uit spelen. De Peenders toonden vandaag maar weer eens aan dat zij ook de kunst van de snelle omschakeling steeds beter onder de knie krijgen. Hierdoor werd de voorsprong nog weer verder uitgebouwd en was de strijd gestreden. Het slotakkoord was welleswaar nog voor de gasten, maar na het laatste fluitsignaal van de weer volledig herstelde v.d. Woude Sr. stond er een keurige 9 – 3 eindstand op het scorebord.

Goede zaken

Met deze overwinning hebben de Peenders nu het alleenrecht op de koppositie in de poule en kan volgende week plaatsing voor de knock out fase van het bekertoernooi afgedwongen worden. Hiervoor zullen de boys minimaal een punt moeten pakken uit het Drachtster bos tegen de lokale helden van Drachtster Boys D4. Aanvang van deze wedstrijd is 9.00 uur!!