Opende C1 laat Harrekieten 55 minuten zweten

Kampioenskandidaat Harkema C1 was zaterdag te gast in het zonnige (beetje tropisch) Opende. Na de controle of de spelers van Opende allemaal speelgerechtigd waren voor deze belangrijke wedstrijd kon er begonnen worden aan de wedstrijd. Opende ging fanatiek van start en liet gelijk zien dat ze niet van plan waren om Harkema de overwinning cadeau te geven. De coach van Harkema kwam al snel uit de dug-out en riep zijn ploeg toe; Kom op Harkema sie binne folle feller as us, der mat wat gebeure !!! Maar wat de Harrekieten ook probeerden ze kregen maar geen controle op de Readsjes ut de Peen. Opende kreeg kansen maar nog geen goal, keeper pakt hem nog net voor de lijn..... balletje wordt niet breed gelegd maar naast geschoten. En zo bleef de brilstand maar op het scorebord staan. Harkema probeerde nu door de ballen wat meer diep te spelen toch richting het doel van Opende te komen en dit lukte ook. Maar goed teamwerk van de verdedigers en keeper van Opende zorgde er voor dat er niet werd gescoord. Toch kwam hier een einde aan een mislukte corner werd niet goed weggewerkt en belande al rollend voor de goal en in de kluts werd hij nog net even aangetikt door een speler van Harkema waardoor hij achter de doellijn belande. (0-1) Opende kreeg kansen op de gelijkmaker maar moest genoegen nemen met 0-1 ruststand. Tijd voor een bakkie even wat uitleg wat beter moet en er dan weer voor. Opende ging weer goed van start kreeg uit een corner een eigenlijk niet te missen kopkans maar jammer genoeg koos de speler van Opende voor een omhaal. Harkema stond achterin beter dan in de eerste helft en Opende kreeg dan ook niet zoveel kansen als in de eerste helft. Het leek er steeds meer op dat het 0-1 zou blijven en konden we zeer tevreden zijn over het spel en de inzet van de Peender Boys. Maar in de 56e minuut ging het mis, Harkema krijg een penalty. Deze wordt hard binnen geschoten en het is 0-2. Jammer dit verdienen onze Peender boys niet, maar kom op jongens kop omhoog en doorgaan. Helaas was deze goal toch een enorme klap voor de boys want ze waren even de controle kwijt en Harkema profiteerde hier optimaal van. In een ommezien zorgden ze er voor dat er 0-5 op het scorebord stond. En weer was dit een domper voor onze boys.... goed spelen, volop inzet en zeker recht op een punt (en misschien wel een overwinning) verlieten ze het veld. De leiding van Harkema was blij met de overwinning, maar waren ook heel blij dat we de eerste helft niet hadden gescoord. Want dan hadden ze vandaag geen drie punten gepakt in Opende. Met deze overwinning is Harkema nog steeds kandidaat om het kampioenschap in deze competitie binnen te slepen. Peender boys we zijn ondanks het verlies enorm trots hoe jullie voetballen. Superteam !!!!