Opende A1 strijdend ten onder

De bekerkraker tegen vv Ruinen is helaas het eindstation geworden voor Opende A1
In een meer spannend dan goed duel wist vv Ruinen de peendermontsjes met 1-2 te verslaan.

Een echte line up met de jongste jeugd van VVO, bengaals vuurwerk, grote publieke belangstelling, kortom een echte KRAKER.
Strakke koppies bij de peendermontsjes, ietwat gespannen maar toch ook wel klaar voor de strijd.
Vanaf het begin was het duidelijk wie vandaag de baas was. Als we binnen de 15 minuten op een 3-0 voorsprong hadden gestaan had niemand daar vreemd van opgekeken. Maar ja ALS................ Als je de kansen afmaakt ja . Helaas was dat vandaag niet het geval dus was het tot aan de 33 e minuut nog steeds 0-0. Maar ook de tegenstander liet zien dat ze niet voor niks in de halve finale stonden en dat ze ook heus wel een balletje konden trappen. Onze verdediging stond echter als een huis vandaag en was niet van plan iets weg te geven. Dan toch de voorsprong. Het kanon van Opende (Edwin) vuurde een schot vanaf zo,n 25 meter op het doel en deze verdween met een stuit achter de keeper in de verre hoek. 1-0 . He he eindelijk. Nou gaat het los. Maar het was vandaag niet de dag van ons koningskoppel Edwin en Arnold. Waar het normaliter altijd loopt als een trein met deze heren was het vandaag allemaal even net niet. Natuurlijk zijn het niet alleen deze twee die het doen bij ons, maar het zijn wel bepalende spelers. In de42 minuut word Ties voor 10 minuten naar de kant gestuurd (gele kaart). Een teken voor VV Ruinen om de druk op te voeren. Toch lijken we de rust te halen met een 1-0 voorsprong!! In de 48 minuut echter word een voorzet vanaf de rechterkant prima binnengeschoten en is ervoor Jarnick geen houden aan. 1-1. Dan toch het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechter .

EERST MAR EEVM EEN BAKJE T. EEVM EEN PEPTALKJE VON KLAAS. JIM MATTE DR IEN LJIAUWE DOT UT KIN. WE BINNE BETTER.
EEVM DISCUSERE MEI ANDRIES, KORTOM DE GEBRUIKELIJKE DINGEN TIJDENS DE PAUZE.

Nog 3 minuten met een man minder de tweede helft en dan weer gaan, word er afgesproken. En het moet gezegd er werd gestreden de 2e helft. Mark en Raymon werkten als paarden, Ties en Jarno heersten op het middenveld, Richard verloor geen enkel duel, Andries was vooral koppend steeds de meerdere ten opzichte van zn directe tegenstander, Ids liet zien dat ie vandaag niet te passeren was, en mocht er dan toch eens iemand door komen dan was het Koen die steeds weer een sta in de weg was. Maar ook onze benjamin Jarnick liet zich vandaag niet onbetuigd met enkele prima reddingen. Vooral de corners van Ruinen waren levensgevaarlijk maar soms met kunst en vliegwerk werden ze toch steeds onschadelijk gemaakt. Hoewel er een veldoverwicht was voor de peendermontsjes werden er niet veel kansen gecreeerd mede door het feit dat zowel Edwin als ook Arnold "het"vandaag niet hadden. De moegestreden Raymon word vervangen door B junior Erwin Henstra en die liet zien moeiteloos mee te kunnen met de A,s. Een prima invalbeurt derhalve en zeker voor herhaling vatbaar.
UT ZULLN WEL PENNELS WORDN DENK IK zegt de leider van VV Ruinen. En inderdaad lijkt het daar op uit te lopen. LIJKT.......
In de 86 e minuut opnieuw een corner voor Ruinen. Opnieuw word de bal prima voorgeschoten en in alle drukte voor de goal is het Mark die de bal op ongelukkige wijze achter Jarnick in het net ziet verdwijnen. 1-2. Overal storten de peendermontsjes ter aarde. EEN WARE MOKERSLAG die we niet meer te boven komen. Het einde van de bekerstrijd. Maar we kunnen met opgeheven hoofden van het veld af lopen. Ook al wou het dan vandaag net niet, we hebben gevochten als leeuwen. Wat zeg ik ...ALS PEENDERMONTSJES
MET BLOED..........VEEL ZWEET......... EN JA OOK MET TRANEN nemen we afscheid van het bekertoernooi.
Namens alle jongens van de A 1 wil ik het publiek bedanken voor hun massale steun die ze hebben gegeven deze wedstrijd en ik hoop
NEE IK WEET WEL ZEKER dat jullie er DINSDAGAVOND 12 MEI ook weer zullen staan voor de competitie wedstrijd tegen Zevenhuizen .
Aanvang 19.30 uur. Ik zeg KOM OP TIJD WANT VOL IS VOL.

Oja nog even dit..... Hoewel ik niet met de harde kern heb gesproken (HOLBE PIETER BENNO) durf ik het wel aan om te zeggen

UT WIE BEST............ MAR KREKT NET GENOACH.