Opende E2 trekt aan langste eind in spannend duel tegen Buitenpost E4

Opnieuw heerlijke omstandigheden op deze zaterdagmorgen. Neem daarbij twee teams die beiden aanvallend voetbal laten zien en het tafereel is compleet.

Opende vertrekt ijzersterk uit de startblokken en is continu op de helft van de tegenstander te vinden. Berend en Niels zorgen er beiden voor, dat de vleugelspelers Johan en Milan op hun wenken bediend worden, zodat er naar hartenlust aangevallen wordt. Veel kansen worden gecreëerd en wat dat betreft had de score bij rust wel 5-0 kunnen zijn. Echter, slechts eenmaal komt Opende via Christian (na een heerlijke rush va Johan over rechts en combinatie met Milan) tot scoren, ruststand 1-0. Deze voorsprong was ook te danken aan uitstekend defensief werk van Ruben en de keeper in vorm, Evert Evers.

In de beginfase van de tweede helft zet Opende de aanvallende koers voort, wat resulteert in een aantal doelpogingen, waarvan 1 verzilverd werd door Niels, 2-0. Intussen lopen Rutger en Silvan zich verdienstelijk het snot voor de ogen en trachten de tegenstander geen meter ruimte te geven. Ook zij konden echter niet voorkomen, dat de uitblinker van Buitenpost na een lange solo over links, tot scoren kwam, 2-1. Niet veel later wordt het na een bekeken schot in de verre hoek zelfs 2-2.....ai, ai, ai...het zal ons toch niet gebeuren, dat we het hier weggeven?! Zowel Buitenpost als Opende stropen de mouwen nog maar eens op en maken zich op voor een spannende eindfase. Dit zijn van die fases om van te smullen en waarbij spelers, toeschouwers, de scheids en de coaches genieten van de voetbalsport; twee teams, aan elkaar gewaagd, en beiden willen winnen....heerlijk! Vlak voor tijd is daar dan de verlossende treffer van Christian, die de prima keeper van Buitenpost dan toch met een laag schot in de hoek verrast...3-2 voor Opende. Dit betekende ook meteen de eindstand. Een teamprestatie van formaat!