Opende D2 deelt de punten in en met Rottevalle!!!

Vandaag werden de Peenders in Rottevalle verwacht om het daar op te nemen tegen de lokale helden van D1. Vanuit het verleden is het hier altijd lastig voetballen voor onze boys en dat zou vandaag ook weer het geval zijn.

Na het 1e fluitsignaal zie je dat de Peenders even moesten wennen aan de ondergrond. Het is toch net even anders voetballen op kunstgras dan op de echte grassprieten. Maar langzamerhand begon men iets beter te voetballen en kwamen er wat kansen. Een mooie vlotte aanval werd uiteindelijk doeltreffend afgerond en zodoende namen de Peenders een verdiende voorsprong. Rottevalle liet het niet er bij zitten en kwam ook steeds gevaarlijker door. Toch waren het de Peenders die marge verdubbelden. Op zich leek er niet zoveel aan de hand vandaag. Niet het beste voetbal vandaag van de Peenders maar toch op voorsprong. Kort voor rust kwam de spits van Rottevalle alleen voor Wopke te staan. In 1e instantie was Wopke de baas, maar de rebound werd er alsnog ingeschoten. Zodoende werd de limobreak opgezocht met een 1 – 2 op scorebord.

De limobreak werd vandaag ingewisseld voor hete thee en blijkbaar werd dit slecht verteerd door de Peenders, want in de 2e helft werd het voetbal steeds wat minder. Veel duels werden te gemakkelijk verloren, er werd te veel uit de positie gelopen en zodoende kwam Rottevalle steeds beter in de wedstrijd. Al snel wisten de gastheren hier optimaal van te profiteren en werd de stand weer rechtgetrokken. De Peenders rechten de rug nog maar eens en gingen weer op zoek naar de voorsprong. Via een mooie afstandsknal was het uiteindelijk raak voor de Peenders en was er weer de voorsprong. Rottevalle gaf zich (nog) niet gewonnen en dwong een aantal flinke kansen af. Na een hoekschop wisten de Peenders de bal niet weg te krijgen en kwam Rottevalle geheel terecht weer op gelijke hoogte. De laatste 10 minuten knokten, zowel letterlijk als figuurlijk, beide teams nog voor de volle winst. Beide teams hadden nog een paar goede mogelijkheden, de Peenders raakten zelfs nog eens vol de lat, maar gescoord werd er niet meer. Een terechte puntendeling vandaag.

Het leuke en frisse voetbal van het eerste deel van het seizoen is op dit moment even weg, maar desondanks weten de boys nog wel steeds punten te pakken. Het vizier wordt nu weer gericht op de bekerwedstrijd van volgende week. Op ons eigen sportpark is dan Bakkeveen D1 de tegenstander en mogen onze boys weer vol aan de bak!!

De Peender goals werden vandaag gescoord door Collin Piersma (1x) Albert Nijboer (1x) en Roan Alssema (1x)