Opnieuw winst peendermontsjes A1

Hoewel de scherpte voor de wedstrijd niet echt groot was ( he Arnold) werd dit in de wedstrijd zelf prima rechtgezet. Een meer dan terechte 2-6 winst was het gevolg.
Onderweg naar beetsterzwaag kwam Arnold (die ook al te laat was) tot de ontdekking dat ie de shirts was vergeten. Gauw terug, shirts gehaald, Arnold uit basis, en bolje. En hoe.....
Binnen 5 minuten stond het 0-2. Twee keer was het Edwin die de bal binnenschoot, waarvan de 1e vanaf 25 meter
heerlijk binnen kletste. Vanaf het fluitsignaal was de opdracht die Martin had meegegeven duidelijk. DR BOVENOP.
DRUK ZETTE, AUJIJE, AUMEITSJE. Met dus een 0-2 voorsprong als resultaat. De Sweach was niet bij machte dit voetbalgeweld te stoppen. Een blessure bij Raymon betekende een vervroegd rentree van de niet scherpe Arnold. IVM "bedrijfsongevallen" zijn Marten (gebroken neus ) en Andries (gescheurde schouderband) niet beschikbaar, dus maar 1 wissel. Getergd door de disiplinaire straf van Martin en Klaas werd al gauw duidelijk dat ie nu wel scherp was en na 21 minuten was het Arnold die met een snelle voetbeweging de 0-3 aantekende. Hierna ging de druk er iets af en kwam er iets meer druk op de verdediging van de peendermontsjes. Het was echter Mark die dankzij zn prima inzet en werklust een zeer storende factor was voor de aanvallende intenties van De Sweach.
De achterhoede stond ook vandaag weer prima te spelen maar kon niet voorkomen dat er gescoord werd.1-3
Hierna volgde een iets mindere periode met een zeer irritant aanwezige leider van de Sweach die alleen maar bezig was om de spelers van Opende een kaart aan te smeren. Helaas voor Edwin ging de scheids hier in mee en toonde hem de gele kaart wat tegenwoordig een tijdstraf van 10 minuten oplevert. De rust werd echter gehaald met de 1-3 voorsprong.

Een compliment hier, een aanwijzing daar, een opmerking sus, een waarschuwing daar, maar over het algemeen tevreden gezichten bij het leidende trio. MAAR....... DE KOPKES DR BIE HOARE JONGENS..... en niet meegaan in het irritante gedrag van de tegenstanders. Geen gele kaarten meer oplopen, VERSTOAN DR BIE HOARE.

Na 3 minuten spelen in de 2e helft was het Raymon die 10 minuten extra rust kreeg van de scheidsrechter na het wegtrappen van de bal. 4 minuten later was het qua spelers in het veld weer gelijk na eenzelfde vergrijp van een speler van de Sweach. Reageren op beslissingen van de scheids, op vervelende aanmerkingen van de "leider"van de Sweach zorgden voor een mindere periode tijdens deze wedstrijd. Dan eindelijk na ong 20 minuten spelen is het opnieuw Edwin die verwoestend uithaalt en de 1-4 laat aantekenen. 5 minuten later is het opnieuw Edwin die na een combi met (volgens mij ) Raymon de 1-5 binnenschiet. Een heerlijke actie van Arnold die Jarno vrij voor de goal zet word op de kruising geknald. Zo nu en dan word er gedold (he Ties) met de tegenstander die er niet meer aan te pas komen in het laatste kwartier. Dan toch........ verkeerd ingeschat, niet meer te herstellen 2-5. Dan nog een laatste opleving van de "zeer scherpe" Arnold die de eindstand bepaald op 2-6. Een terechte overwinning op een tegenstander die ons maar een fysieke ploeg vond, en dat hoort natuurlijk niet zo!!!!!!!!!
Ik zeg COMPLIMENTEN voor dit fysieke optreden. Onze supporters waren heel duidelijk in hun oordeel...