Opende C pakt punt in Leeuwarden

Vandaag de eerste returnwedstrijd van de competitie tegen Leovardia. Thuis werd er met 2-1 gewonnen, dit zou dus weer een spannend potje kunnen worden. Op het zonnige veld aan het kalverdijkje werd om half elf afgetrapt. Opende ging weer goed van start en zorgde gelijk voor gevaar, na ik denk een minuut of tien was het 1-0 voor Opende. Even slap verdedigen van Opende werd gelijk afgestraft door Leovardia 1-1. Onze Peender boys waren niet geraakt en gingen weer op zoek naar de voorsprong. Dit duurde niet lang en de bal lag weer in het net 2-1 voor Opende. Leovardia zette druk, Opende bleef rustig door voetballen en er was dan ook geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Maar dit liep toch even anders, slap verdedigen en een terug speelbal werd verkeerd ingeschat en waar niemand op gerekend had gebeurde, 2-2. Tijd voor de ranja break, even snel de positieve en negatieve dingen even bespreken en de kopjes weer de goeie kant opzetten. De tweede helft veranderde er niet veel en zo werd er na 30 minuten spelen een 2-2 eindstand genoteerd. Zowel de thuisclub als wij als gasten waren zeer verbaasd dat de bijzondere scheidsrechter floot voor het einde van de westrijd terwijl er nog vijf minuten gespeeld moesten worden. Maar ook tijdens de wedstrijd had hij laten zien dat hij alles wel zelf bepaalde. Rest ons nog te vermelden dat de begeleiding van de tegenstander zeer sportief en vriendelijk was en ook de spelers in het veld. In de wedstrijd lekkere duels maar geen commentaar bij uitdelen en incasseren, en zo hoort het. Vandaag had Opende wederom een probleem met het afronden van kansen en dan krijg je achterin weer de nodige tegenstand te verduren. Daarom is het wel het vermelden waard dat de verdediging weer alles heeft gegeven en samen hebben gezorgd dat de schade niet groter werd. Alles voor elkaar over hebben en geen gezeur, zo hoort het mannen. Bravo !!!!!