Geflatteerd 6-2 verlies van Opende E2 in Harkema

Met een uitstekende eerste helft en een weggegeven tweede helft, keerde Opende E2 zaterdag jl. zonder punten huiswaarts vanuit Harkema. Met name het kwartier voor rust was oogstrelend; het positiespel dat vaak centraal staat op de voetbaltraining, kwam in deze fase nadrukkelijk naar voren. Beurtelings werden Silvan, Evert, Johan en Milan op de flanken bediend vanuit het centrum via Niels en Berend. Dit leidde veelal tot mooie aanvallen en voorzetten voor de goal. Het wilde alleen met de afronding niet lukken. Tja, en dan gaat de bekende voetbalwet in werking...... 'als jezelf niet scoort, doet de tegenstander het wel'...met een 1-0 ruststand voor de thuisclub als gevolg.
Met name in de eerste helft, had Opende het af moeten maken en 'loon naar werken' verdiend. Het vertoonde spel in de tweede helft was slechts een schim van het voetbal van voor de ranjapauze........aarzelend, traag in de omschakeling, onnodig balverlies en her en der enkele persoonlijke fouten......Als gevolg hiervan kon Harkema haar score verder uitbouwen naar maar liefst 5-0. Het dreigde een 'walk over' te worden, maar toch gaf Opende nog wat tegengas. Twee corners van Milan werden vakkundig door Silvan en Evert binnengekopt, cq -geschoten en even gloorde er weer hoop aan de horizon...Zeker toen er nog een keer vanuit een hoekschop werd voorgegeven. Helaas......de bal belandde voor de voeten van een Harrekiet, die de bal naar voren 'peerde', 'batste', 'jenste' of gewoon 'schoot'...en de zeer behendige en snelle spits van Harkema had vervolgens weinig moeite met onze verdedigers en slalomde er vrolijk op los en rondde keurig af. Dat was de genadeklap en tevens eindstand 6-2. Bij de return in het voorjaar van 2015 voorzie ik prima kansen om dit verlies te compenseren.