1e nederlaag Opende A1

Na 5 winstpartijen in de competitie werd er vandaag (terecht)verloren. Gomos A1 was vandaag de tegenstander op ons mooie sportpark in Opende. Na twee keer 45 minuten stond er een 3-4 score op het digitale wedstrijdformulier.

Wederom prachtige weersomstandigheden en twee teams die aan elkaar gewaagd waren zorgden voor een spannende wedstrijd, die in het voordeel van de gasten werd beslist. Binnen 10 minuten stond het 2-0 voor de peendermontsjes en dat was op dat moment ook verdiend. Gomos bleek echter een prima tegenstander die niet van plan was om te capituleren. Vooral de lange spits was lastig te bespelen en een plaag voor de achterhoede van de "peen". Hoewel de kansen op 3-0 meer aanwezig waren was het toch Gomos die de spanning terug wist te brengen door de 2-1 binnen te schieten. Ondanks enkele goede mogelijkheden voor beide teams
werd dit tevens de ruststand. Phoe, dit is gjin raar ploegje, werd er gezegd. Nee maar dot binne wie ek net, was de reactie.

De rust werd verder benut om even de puntjes op de i te zetten en het een en ander te bespreken voor wat betreft het strijdplan voor de 2e helft. En een STRIJD werd het zeker. Na 8 minuten spelen stond het 2-2 en dat was even een domper voor Opende. Nou eevm de kopkes dr wer bie werd er gezegd. Maar het was het NET NIET vandaag. Zonder onze tegenstander tekort te doen trouwens, maar steeds zat er of een been of een teen tussen zodat het steeds net niet lukte. En wat bij ons niet lukte werd door Gomos wel gedaan en dat was de kansen die je krijgt doeltreffend afronden. Na goed doorzetten in de "16"werd er beheerst binnengeschoten. 2-3.
ïen op ien achterien" , werd er gezegd door Wietse. Maar wat we ook probeerden "het"wou maar niet lukken.
Er werd geknokt, er werd gestreden, er werd gewerkt, maar....... en dan toch.... YESSS 3-3. Oke dan toch een punt. Ut kin nog wol, werd er gezegd. Maar het was NET NAAST, NET OVER, NET NIET. Behalve bij Gomos.
5 minuten voor tijd wisten ze opnieuw een voorsprong te bemachtigen en deze klap kwamen we niet meer te boven. Ondanks verwoede pogingen en hard werken lukte het vandaag net niet. Maar er werd gestreden voor een goed resultaat en dat mag als positief worden gezien.
Een goed en sportief spelend Gomos was vandaag de gelukkigste in een verder sportief duel.
Het gaat nu eenmaal om de doelpunten en dat viel in het voordeel van de gasten uit.

Gevraagd naar het oordeel van Halbe keek hij me aan zei..... wot mak ur von seeze, ut wie ut joet krekt net.
En dat was precies de juiste bewoording....

Volgende week de BEKERKRAKER tegen Twijzel aanvang 10.30 in Opende.